Untitled photo

Medlemsfordeler i BM 


Som medlem av Bergens Motorbåtforening er du medlem i en av Norgers mest tradisjonsrike båforeninger. 


Sosial profil: 

Vi legger stor vekt på sosiale aktiviteter og godt samhold. Vi prioriterer familiebåter og ønsker å være første valget for barnefamilier på jakt etter båtplasser. 


Dugnad: 

Det arrangeres dugnader både vår og høst. Her får du ta del i arbeidet med å vedlikeholde anlegget vårt, og bli kjent med nye og gamle båtvenner. Vi tar oss også tid til en kaffepause, hvor vi ofte deler på gode historier fra båtlivet. Klubbhuset vårt er flittig i bruk, hele året. Mange verdensproblemer har blitt løst rundt kaffebordet i første etasjen i klubbhuset vårt. Der er det aldri tomt for kaffe, og store og små spørsmål og problemer løses fortløpende. Om sommeren og når været tillater det benyttes sittegrupper utendørs. Alle er hjertelig velkommen til å delta i forumet. 


Bestikken: 

Her forgår fester, medlemsmøter, generalforsamling og andre samlinger som krever litt areal. Bestikken har plass til ca. 90 personer, og har den siste tiden gjennomgått en oppgradering med nytt kjøkken, trappeoppgang, utskifting av ventilasjonsanlegg og gulv, samt maling av alle flater. 


Juletrefest:

Vi arrangerer hvert år juletrefest for barn, barnebarn, foreldre og besteforeldre. Da spiller nisseorkesteret opp, julenissen kommer på besøk og alle barn får alderstilpassede julepresanger. Havfruene: Nytt av året er at våre kvinnelige medlemmer, matroser, kapteiner og mannskap samles regelmessig for sosíalt felleskap. Les mer om BMs havfruer på Facebooksidene til Havfruene. 


Åpningsfesten:

Åpningsfesten markerer starten på ny sesong. Den åpner med allsang og heising av BMs vimpel. Høytidelig og sosialt. Her er plassen man treffer gamle og nye båtvenner, utveksler erfaring og gode fiskehistorier. 


Persetorsken:

Persetorsken er en tradisjonsrik og sosial sammenkomst som skjer på slutten av hvert år. Vi spiser persetorsk og der holdes taler. Ofte blir medlemmer hedret for ekstraordinær innsats i BM. 


Medlemsmøter: 

Det arrangeres minst 2 medlemsmøter i BM. Vår og høst. Her har etatssjefene ( bryggesjef, opplagssjef, havnesjef, tursjef, kasserer, vedlikeholdssjef) ordet, og rapporterer fra sine respektive ansvarsområder. 


Pinseturen: 

Hvert år drar 40-50 familiebåter på tur til en destinasjon i nærområdet. For eksempel Rosendal, Våge, Solund, etc. Dette er en båttur som er veldig populær blant medlemmene våre. Her er det barn som har vært med siden de var små, og som nå har med seg sine egne barn. Her knyttes det vennskapsbånd som gjerne varer hele livet. Om kveldene samles vi til kurvfest og grilling, med underholdning, dans, quiz og lotteri. 

Om dagene er det fiskekonkuranse, skattejakt, fotballkamper, tur til lokale severdigheter og andre kjekke aktiviteter for store og små barn. Pinseturen er umåtelig populær og er et av høydepunktene til BM gjennom året. 

Det er mange medlemmer som vil være med på disse turene, og vi har plass til alle! Også de som av forskjellige grunner har gitt seg med båt, og har gått over til bobil. Vi prøver å velge plasser der pinseturen legges, som også er tilgjengelig for bobilene våre i BM. 


Opplag og oppsett: 

Vi har 3 naust i BM. Om sommeren brukes de til parkering av biler, om vinteren lagrer vi båter der. Det er plass til ca 60 båter fordelt på 3 naust. tilgang til vinteropplag er basert på ansenitet i foreningen. 

Vi har egen kran og truck som brukes ved opp og utsett. Det er også mulig å ta båten opp for vårpuss. Vi arrangerer 3 oppsett etter at vinteropplaget er sjøsatt. 


BM havn:

Havnen vår er bevoktet. I tillegg går medlemmene nattevakt gjennom sesongen. Havnen er stengt foruvedkommende med bom i nedkjøring, og alle flytebryggene er avlåst med port. 


Dieselfylling: 

Vi har eget tankanlegg, med egen pumpe for dieselfylling. Betaling skjer direkte fra diesel leverandør, og er basert på uttak over en bestemt periode. Man må ha egen kodebrikke for å aktivere diselpumpe. 


Kontortid i sesongen:  

Kontoret i forreningen er ikke lenger bemannet. Vi holder styremøte cs 1 gang pr. mnd. Dette er merket med S i kalenderen. Da er styret tilgjengelig mellom 19:00 og 21:00.


Se egen siden med styret, her .. >>

Se alle bryggesjefene, her .. >>  Powered by SmugMug Owner Log In